zanafit

Batátové chipsy

Suroviny

Pro 4 osoby:

Velké batáty cca 600 g (asi 2 ks)
Olivový olej 2-3 lžíce
Sůl 3/4 lžičky
Případně koření dle chuti

Postup

1. Batáty důkladně omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka o tloušťce asi 2-3 mm a namáčíme půl hodiny ve studené vodě.

2. Elektrickou troubu předehřejeme na 200°C. Brambory scedíme a důkladně osušíme např. papírovými utěrkami. 

3. Plátky dáme do velké mísy, pokapeme olivovým olejem, osolíme, případně dochutíme kořením dle vlastního výběru a důkladně promícháme.

4. Ochucené plátky rozložíme v jedné vrstvě na plech tak, aby se nepřekrývaly. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 – 20 minut dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Zhruba v polovině pečení plátky otočíme.

 

Energetická hodnota

1 porce obsahuje 182 kcal

Bílkoviny: 3 g

Sacharidy: 25,5 g (z toho 6 g cukry)

Tuky: 7,5 g (z toho 1 g nasycených mastných kyselin)

Vláknina: 4,5 g

Sůl: 0,9 g

Přejít nahoru