Mexické tortilly
Suroviny
Pro 4 osoby:
Hladká mouka 250 g
+ trocha mouky na válení těsta
Teplá voda 150 ml
Rostlinný olej 2 lžíce
Sůl 3/4 lžičky
Postup
1. Mouku, sůl, olej a vodu smícháme ve velké míse a poté hněteme na pomoučené ploše, dokud nebude těsto hladké a pružné. Poté těsto přikryjeme a necháme půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě.
2. Po odležení rozdělíme těsto na 8 stejně velkých porcí. Na lehce pomoučeném povrchu pomocí válečku vyválíme každou část těsta na tenký kruh a průměru asi 20 cm.
3. Každou tortillu opékáme 1 minutu z každé strany na suché, nepřilnavé pánvi. Po upečení tortilly ihned přikryjeme utěrkou, aby zůstaly vláčné a snadno se s nimi dále pracovalo.
Energetická hodnota
1 porce obsahuje 296 kcal
Bílkoviny: 7 g
Sacharidy: 46 g (z toho 1,3 g cukry)
Tuky: 9 g (z toho 0,7 g nasycených mastných kyselin)
Vláknina: 2 g
Sůl: 0,9 g