Skořicový cheesecake
Suroviny
Pro 8 osob / forma ø 24 cm:
Máslové sušenky 200 g
Rozpuštěné máslo 100 g
Krémový sýr Mascarpone 500 g
Smetana ke šlehání 200 ml
Moučkový cukr 100 g
Vanilkový extrakt 1 lžička
Skořice 1 lžička + na posypání
Citronová kůra
Postup
1. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a směs rovnoměrně natlačíme na dno formy. Takto připravený korpus dáme na 20 minut do lednice.
2. Mascarpone, cukr, skořici, citronovou kůru a vanilkový extrakt šleháme ve větší míse, dokud nebude směs krémová. V samostatné míse ušleháme smetanu a poté ji vmícháme do náplně.
3. Směs s Mascarpone rovnoměrně rozetřeme do dortové formy a posypeme špetkou skořice. Hotový cheesecake přikryjeme folií a dáme do lednice alespoň na 4 hodiny nebo raději přes noc, aby úplně ztuhl.
Energetická hodnota
1 porce obsahuje 585 kcal
Bílkoviny: 5 g
Sacharidy: 32 g (z toho 20 g cukry)
Tuky: 49 g (z toho 31 g nasycených mastných kyselin)
Vláknina: 0,5 g
Sůl: 0,1 g