Vegetariánské sushi rolky
Suroviny
Pro 4 osoby:
Postup
1. Sushi rýži propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme v varu. Poté snížíme teplotu na minimum a vaříme asi 15 minut, dokud se rýže neuvaří.
2. V malé misce smícháme ocet, cukr a sůl. Uvařenou rýži přendáme do velké mísy, opatrně do ní vmícháme octovou směs a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
3. Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužky (julienne). Na bambusovou podložku položíme řasu nori lesklou stranou dolů. Mokrýma rukama rozprostřeme na řasu tenkou, rovnoměrnou vrstvu sushi rýže. Nakrájenou zeleninu naskládáme do řady přes střed rýže a pomocí bambusové podložky opatrně zarolujeme sushi.
4. Opakujeme se všemi zbývajícími pláty. Hotové rolky nakrájíme ostrým nožem a podáváme.
Energetická hodnota
1 porce obsahuje 565 kcal
Bílkoviny: 16 g
Sacharidy: 103 g (z toho 22 g cukry)
Tuky: 7 g (z toho 2 g nasycených mastných kyselin)
Vláknina: 14,5 g
Sůl: 1 g