Chilli dip
Suroviny
Pro 4 osoby:
Rajčatový protlak 140 g
Červená cibule menší 1 ks
Mrkev menší 1 ks
Česnek 2 stroužky
Olivový olej 1 lžíce
Chilli papričky dle chuti
Tabasco dle chuti
Cukr, sůl, pepř, mletý kmín a koriandr dle chuti
Postup
1. Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme na velmi malé kousky a orestujeme je na olivovém oleji.
2. Poté přidáme nadrobno nasekané chilli papričky, prolisovaný česnek a rajčatový protlak. Je-li protlak příliš hustý, naředíme jej trochou vody, aby měl dip správnou konzistenci.
3. Na závěr přidáme tabasco, dochutíme kořením a v případě potřeby dosladíme trochou cukru. Směs ještě chvíli povaříme, dokud se všechny ingredience nespojí.
Energetická hodnota
1 porce obsahuje 115 kcal
Bílkoviny: 1,5 g
Sacharidy: 12 g (z toho 10 g cukry)
Tuky: 6,5 g (z toho 1 g nasycených mastných kyselin)
Vláknina: 2 g
Sůl: 0,8 g