zanafit

Shakshuka

Suroviny

Pro 4 osoby:

Rajčata 800 g
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužky
Červená paprika 1 ks
Vejce velikosti L 4 ks
Olivový olej 2 lžíce
Sůl, pepř, mletý kmín a bylinky

Postup

1. Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a lehce osmažíme. Po chvíli přidáme česnek a papriku. Dochutíme mletým kmínem a krátce povaříme.

2. Na pánev přidáme nakrájená rajčata. Směs přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou. Dochutíme solí a pepřem.

3. V rajčatové omáčce vytvoříme důlky, do kterých rozklepneme vajíčka. Vejce rovněž lehce dochutíme solí a pepřem a celou směs posypeme bylinkami dle chuti. Pánev přikryjeme a necháme vajíčka pozvolna uvařit v omáčce, cca 5 minut.

Energetická hodnota

1 porce obsahuje 220 kcal

Bílkoviny: 10 g

Sacharidy: 13,5 g (z toho 9 g cukry)

Tuky: 13 g (z toho 3 g nasycených mastných kyselin)

Vláknina: 4,5 g

Sůl: 0,3 g

Přejít nahoru