Jablečný koláč
Suroviny
Pro 8 osob / forma ø 24 cm:
Postup
1. Elektrickou troubu předehřejeme na 180°C. Ve velké míse smícháme cukr, mouku, skořici, muškátový oříšek a prášek do pečiva.
2. V jiné misce lehce rozšleháme vejce. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a šleháme, dokud se ingredience dobře nespojí.
3. Nalijeme mokré ingredience do suchých a mícháme, dokud se těsto nespojí. Poté přidáme nakrájená jablka a ještě jednou lehce promícháme.
4. Těsto nalijeme do připravené dortové formy. V malé misce smícháme rozpuštěné máslo, cukr a špetku skořice a takto připravenou polevou pokapeme dortové těsto. Pečeme v předehřáté troubě asi 35 – 40 minut.
Energetická hodnota
1 porce obsahuje 365 kcal
Bílkoviny: 5 g
Sacharidy: 52 g (z toho 31 g cukry)
Tuky: 14 g (z toho 7,7 g nasycených mastných kyselin)
Vláknina: 2 g
Sůl: 0,2 g