Cizrnový salát s řasou nori
Suroviny
Pro 4 osoby:
Cizrna v plechovce 800 g
Mrkev 200 g
Řapíkatý celer 100 g
Červená cibule 120 g
Sterilované okurky 200 g
Mořská řasa 15 g
Domácí majonéza 80 g
Sůl, pepř a lahůdkové droždí
Postup
1. Uvařenou cizrnu dáme do větší mísy a rozmačkáme na menší kousky.
2. Řapíkatý celer, cibuli, mrkev a sterilované okurky nakrájíme na menší kousky a přidáme k cizrně.
3. Přisypeme sůl, pepř, lahůdkové droždí, mořské řasy dle chuti a domácí majonézu.
4. Vše důkladně promícháme, přikryjeme a necháme odležet v lednici alespoň půl hodiny.
Energetická hodnota
1 porce obsahuje 460 kcal
Bílkoviny: 18 g
Sacharidy: 60 g (z toho 9 g cukry)
Tuky: 22 g (z toho 1,5 g nasycených mastných kyselin)
Vláknina: 13g
Sůl: 0,4 g