zanafit

Cizrnový salát s řasou nori

Suroviny

Pro 4 osoby:

Cizrna v plechovce 800 g
Mrkev 200 g
Řapíkatý celer 100 g
Červená cibule 120 g
Sterilované okurky 200 g
Mořská řasa 15 g
Domácí majonéza 80 g
Sůl, pepř a lahůdkové droždí

Postup

1. Uvařenou cizrnu dáme do větší mísy a rozmačkáme na menší kousky.  

2. Řapíkatý celer, cibuli, mrkev a sterilované okurky nakrájíme na menší kousky a přidáme k cizrně.

3. Přisypeme sůl, pepř, lahůdkové droždí, mořské řasy dle chuti a domácí majonézu.

4. Vše důkladně promícháme, přikryjeme a necháme odležet v lednici alespoň půl hodiny.

Energetická hodnota

1 porce obsahuje 460 kcal

Bílkoviny: 18 g

Sacharidy: 60 g (z toho 9 g cukry)

Tuky: 22 g (z toho 1,5 g nasycených mastných kyselin)

Vláknina: 13g

Sůl: 0,4 g

Přejít nahoru