zanafit

Poke bowl s tofu

Suroviny

Pro 4 osoby:

Jasmínová rýže 240 g
Uzené tofu 180 g
Červené fazole v plechovce 240 g
Kukuřice v plechovce 100 g
Brokolice 250 g
Červená paprika 1 ks
Salátová okurka 1 ks
Červená cibule 1 ks
Rostlinný olej 1 lžíce
Vinný / rýžový ocet 2 lžíce
Sůl, pepř, cukr, případně chilli vločky,
petrželka nebo koriandr

Postup

1. Jasmínovou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Z vody, octu, cukru a soli připravíme sladkokyselou zálivku a vmícháme ji do uvařené rýže.

2. Uzené tofu nakrájíme na kostičky a na rostlinném oleji osmahneme dozlatova. 

3. Brokolici nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme. Fazoli i kukuřici propláchneme a necháme okapat. Okurku a papriku nakrájíme na kostičky, cibuli na tenká kolečka.

4. Takto připravenou zeleninu a luštěniny naaranžujeme společně s rýží a tofu do misky (nebo na talíř).

5. Na závěr vše lehce opepříme a posypeme čerstvou petrželkou nebo koriandrem. Pokud preferujeme pikantní pokrmy, můžeme přidat špetku chilli koření.

Energetická hodnota

1 porce obsahuje 480 kcal

Bílkoviny: 30 g

Sacharidy: 66 g (z toho 0,2 g cukry)

Tuky: 11 g (z toho 1,5 g nasycených mastných kyselin)

Vláknina: 10 g

Sůl: 0,4 g

Přejít nahoru