zanafit

Pohanková sekaná

Suroviny

Pro 4 osoby:

Pohanka 250 g
Červená cibule 120 g
Česnek 4 stroužky
Vejce 2 ks
Hladká mouka 50 g
Dijonská hořčice 1 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Sůl, pepř a majoránka

Postup

1. Pohanku uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. 

2. Do vychladlé pohanky vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hořčici, vejce a mouku. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a důkladně promícháme.

3. Troubu předehřejeme na 180°C. Z pohankové hmoty vytvarujeme šišku nebo karbanátky a vložíme do zapékací misky, kterou vymažeme olejem. Sekanou polijeme trochou oleje a podlijeme asi 2 dcl vody. Pečeme dozlatova (přibližně 50 minut). 

Energetická hodnota

1 porce obsahuje 350 kcal

Bílkoviny: 11 g

Sacharidy: 58 g (z toho 2,5 g cukry)

Tuky: 9,5 g (z toho 1,5 g nasycených mastných kyselin)

Vláknina: 8,5 g

Sůl: 0,4 g

Přejít nahoru