Pohanková sekaná
Suroviny
Pro 4 osoby:
Pohanka 250 g
Červená cibule 120 g
Česnek 4 stroužky
Vejce 2 ks
Hladká mouka 50 g
Dijonská hořčice 1 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Sůl, pepř a majoránka
Postup
1. Pohanku uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.
2. Do vychladlé pohanky vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hořčici, vejce a mouku. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a důkladně promícháme.
3. Troubu předehřejeme na 180°C. Z pohankové hmoty vytvarujeme šišku nebo karbanátky a vložíme do zapékací misky, kterou vymažeme olejem. Sekanou polijeme trochou oleje a podlijeme asi 2 dcl vody. Pečeme dozlatova (přibližně 50 minut).
Energetická hodnota
1 porce obsahuje 350 kcal
Bílkoviny: 11 g
Sacharidy: 58 g (z toho 2,5 g cukry)
Tuky: 9,5 g (z toho 1,5 g nasycených mastných kyselin)
Vláknina: 8,5 g
Sůl: 0,4 g