zanafit

Celerová polévka

Suroviny

Pro 4 osoby:

Celer 500 g
Středně velké brambory 2 ks
Zeleninový vývar 1 l
Smetana 33% 100 ml
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužky
Olivový olej 2 lžíce
Sůl, pepř a bylinky dle chuti

Postup

1. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky.

2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a restujeme asi 2 minuty. Poté přidáme na kostičky nakrájený celer a brambory.

3. Do hrnce s restovanou zeleninou nalijeme zeleninový vývar. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu na minimum a vaříme 20 – 25 minut, dokud celer a brambory nezměknou.

4. Jakmile je zelenina měkká, pomocí ponorného mixéru rozmixujeme polévku do hladka. Vmícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem, bylinkami a podáváme.

 

Energetická hodnota

1 porce obsahuje 225 kcal

Bílkoviny: 3,5 g

Sacharidy: 21 g (z toho 5,5 g cukry)

Tuky: 13 g (z toho 5,7 g nasycených mastných kyselin)

Vláknina: 5,4 g

Sůl: 0,8 g

Přejít nahoru