Polévka z pečené mrkve
Suroviny
Pro 4 osoby:
Mrkev 700 g
Červená cibule 120 g
Zeleninový vývar 1 l
Smetana na vaření 200 g
Olivový olej 2 lžíce
Sůl, pepř a petrželka dle chuti
Postup
1. Troubu předehřejeme na 180°C. Oloupanou mrkev a cibuli rozčtvrtíme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a pečeme, dokud není zelenina měkká (cca 30 minut).
2. Upečenou zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a smetanou, rozmixujeme a krátce povaříme.
3.Na závěr dochutíme solí, pepřem a posypeme čerstvou petrželkou.
Energetická hodnota
1 porce obsahuje 230 kcal
Bílkoviny: 5,5 g
Sacharidy: 27 g (z toho 19 g cukry)
Tuky: 13 g (z toho 4,5 g nasycených mastných kyselin)
Vláknina: 10,5 g
Sůl: 0,4 g