Lasagne s červenou čočkou
Suroviny
Pro 4 osoby:
Postup
1. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na trošce oleje. Přisypeme červenou čočku, zalijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme. Jakmile čočka změkne, přidáme rajčatový protlak, dochutíme solí, pepřem a bylinkami dle chuti.
2. V druhém hrnci si připravíme bešamelovou omáčku. Na mírném ohni rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a necháme asi 1 minutu zasmahnout. Poté zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem.
3. Troubu předehřejeme na 180°C. Dno zapékací misky potřeme trochou oleje a dáme první vrstvu čočkové směsi. Poté skládáme na střídačku vrstvu lasagní, bešamelu, čočkové směsi a takto pokračujeme, dokud vše nespotřebujeme.
4. Poslední vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 1 hodinu.
Energetická hodnota
1 porce obsahuje 780 kcal
Bílkoviny: 40 g
Sacharidy: 105 g (z toho 17 g cukry)
Tuky: 26 g (z toho 13,5 g nasycených mastných kyselin)
Vláknina: 15 g
Sůl: 1 g